1177.se
Fr o m måndag 3 maj kan du se dina bokade tider hos oss på 1177.se. Lite längre fram kommer det finnas fler tjänster, vi meddelar här när det blir aktuellt.

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET
Om du har feber, hosta, andningsbesvär eller minsta tecken på förkylning – STANNA HEMMA! Om du har allvarliga symtom, ring 1177 för information om hur du ska söka vård. För att inte sprida en eventuell smitta vidare är det viktigt att du inte åker direkt till en vårdmottagning.

Läs mer om det nya coronaviruset på www.1177.se/Halland/nytt-coronavirus

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och för att minska risken för smittspridning erbjuder vi telefonbesök för det som inte avser utredning, nybesök eller somatisk undersökning. Vi kommer i möjligaste mån kontakta de patienter det berör, via sms eller telefon. Vi ber er vara uppmärksamma på om ni får samtal med “Inget uppringnings-ID”.

Oss når ni på info@tina-mottagningen.se eller telefon 031-89 38 80. Kommer du till telefonsvarare så återkopplar vi så snabbt vi kan.

RECEPT
För att du skall vara garanterad att få dina nya recept i tid, vill vi informera om att vi behöver få in förfrågan om förnyat recept 2 veckor innan.

För att vi skall kunna förnya era recept behöver vi veta följande:

  • ditt fullständiga personnummer och namn
  • läkemedlets namn
  • läkemedlets styrka
  • dosering, dvs hur många tabletter du tar och när på dagen du tar dem.

Gå in på ditt apoteks hemsida eller app och håll utkik på när dina recept är klara.

Vi vill även göra dig uppmärksam på att vi endast förskriver mediciner som är ordinerade av våra läkare här på TINA-mottagningen, det betyder att om du inte har fått ditt begärda recept så kan det bero på att preparatet inte förskrivits här. 

REMISSER
Då det är ett högt tryck med remisser kan vi f n tyvärr inte hålla tiden för vårdgarantin.

(SNÄLLA!) KOM IHÅG ATT AVBOKA MINST 12 TIMMAR FÖRE
Snälla hör av dig så snart du vet att du måste avboka din planerade tid. Då kan vi erbjuda tiden till någon annan som väntar på att få komma. Nästa gång kanske det är du som får en tidigare tid på det sättet. Avbokningar gör du bäst via mail: info@tina-mottagningen.se eller på vår telefonsvarare: 031-89 38 80.

Vid avbokning mindre än 12 timmar före får du betala för besöket, det gäller även om du har frikort eller är under 20 år. Detta är gemensamma regler inom vården.